כתובת הקליניקה

קיבוץ כפר – עזה

שעות פעילות:

שני – חמישי (בתיאום מראש).

מספר נייד ליצירת קשר

050-6492876

טיפול פרטני

מהו טיפול פרטני?

טיפול פרטני מאפשר למטופל להביע את המחשבות ואת הרגשות שלו, לגלות בעזרת המטפל קישורים והשלכות, שהוא לא היה מודע אליהם קודם-לכן. כאשר ישנה בעיה שמפריעה למטופל לקיים אורח חיים תקין, רגוע ומספק, כל סוגיה או משבר עשויים להתעצם ולהחמיר עם הזמן ולגרוע מאיכות החיים של האדם. על כן במצבים אלה ואחרים, מומלץ לפנות לקבל טיפול להתמודדות עם המציאות העכשווית הלא רצויה, למען עתיד טוב יותר במסגרת טיפול קצר או ארוך- טווח בהתאם לצורך.

מטרת הטיפול

מטרת הטיפול לפתור קשת של סוגיות שונות כמו:

הפרעות
חרדה

הפרעת דחק
פוסט-טראומטית

הפרעות
במצב הרוח

דיכאון

משברים
אישיים

ועוד

בנוסף, טיפול רגשי פרטני יכול לעזור לכל אדם להבין את מחשבותיו ואת רגשותיו טוב יותר, לשפר את התקשורת שלו עם אחרים, לחיות חיים מאושרים ומספקים יותר, להניע ולהשיג את מטרותיו וללמוד רבות על עצמו ועל עברו. מומלץ לכל מי, שמזהה שזקוק לכך.

תפקיד המטפל

המרכיב החשוב ביותר בהצלחה של טיפול פרטני הוא טיב התקשורת והכימיה שבין המטפל לבין המטופל. אחד מתפקידיו של המטפל הוא ליצור סביבה בטוחה עבור המטופל, כך שהוא ירגיש בנוח לשתף אותו באופן מלא.

מהן הגישות הטיפוליות אותן אני משלבת בטיפולים?

טיפול רגשי פרטני משולב במגוון טכניקות וכלים שונים, להלן חלק מהגישות שאני משלבת בטיפול:
(להמשך קריאה לחצ/י על הקובייה)

אימון בגישה פסיכולוגית​

תחום האימון האישי או בשמו המוכר: קואוצ'ינג (Coaching).
תחום האימון האישי או בשמו המוכר: קואוצ'ינג (Coaching), הינו פרקטיקה מקצועית מוכחת, שמטרתה לסייע בהגדרת מטרות אישיות, יצירת שינוי וקידום הגשמה עצמית בכל תחומי החיים.​

טיפול פסיכו דינאמי​

קשייו של המטופל/ת מבטאים מצוקות וקונפליקטים נפשיים, אשר חלקם אינם מודעים.
באמצעות התבוננות משותפת בעברו של המטופל/ת ובעולמו/ה הפנימי תתאפשר הבנה עמוקה יותר של נפש המטופל/ת ובעקבותיה- שינוי לטובה במצבו/ה הרגשי ובדרכי ההתמודדות שלו/ה. תפקיד המטפל להאזין, לשקף ולפרש למטופל/ת את התכנים שלו/ה על מנת לקרבו/ה להבנה טובה יותר של עצמו/ה.​

גוף נפש (C.M.B.M)​

המרכז להכשרה במיומנויות גוף ונפש עוסק בהכשרה והטמעה של שיטת C.M.B.M - מודל ייחודי לעבודה קבוצתית להפחתת תגובות לחץ, חרדה וטראומה לפיתוח חוסן נפשי וריפוי עצמי. המרכז בישראל פועל בשיתוף פעולה עם המרכז האמריקאי Center for Mind Body Medicine (CMBM), אשר הכשיר את חברי הפקולטה בשיטות העבודה שפיתח. מודל CMBM של קבוצות גוף נפש נסמכת על יכולות הריפוי העצמי הקיימות בכל אדם ומדגישה את החשיבות של המודעות העצמית לריפוי והחלמה.
המודל, פרי פיתוח של ד"ר ג'יימס ס. גורדון מיושם מזה כשני עשורים ברחבי ארה"ב והעולם ומלווה במחקרים מדעיים המאששים את יעילותו. אני, כ- 20 שנה משלבת את הכלים, שקיבלתי לעבודה פרטנית בכל קשת הגילאים. כלים יצירתיים, התנסות מעניינת, של התבוננות פנימית, ויסות רגשי בשעת לחץ. חוויתי התנסות רבת שנים בהנחית סדנאות קבוצתיות בגילאים שונים: ילדים, נוער ומבוגרים.​

טיפול בטראומה בשיטת EMDR

שיטת EMDR ראשי תיבות של, Eye Movement Desensitization and Reprocessing, או במילים אחרות, "עיבוד מחדש והקהיה שיטתית באמצעות תנועות עיניים", זוהי שיטה שפותחה בסוף שנות ה- 80 על ידי הפסיכולוגית פרנסין שפירו, שגילתה במקרה שתנועות עיניים עשויות להפחית את עצמת ההשפעה של זיכרונות טראומתיים ושל מחשבות מטרידות של האדם הסובל מהם.
הגירוי הבי לטרלי יכול להתבצע במספר אופנים – תנועות עיניים ימינה ושמאלה, תיפוף על הברכיים, אוזניות שמע או אחיזת זמזמים בידיים. תרפיית EMDR הוכחה כיעילה לטיפול בהפרעה פוסט טראומטית, לצד עיבוד זיכרונות קשים אחרים. לא מפליא אם כן, שזו הפכה לגישת התערבות נפוצה בטיפול בטראומה.​

טיפול בגישה קוגניטיבית - התנהגותית (CBT)​

הטיפול הקוגניטיבי ההתנהגותי הוא מאד ממוקד, הוא מתמקד בכאן ועכשיו. בטיפול מלמדים את המטופל לחשוב מחשבות יותר אדפטיביות (מסתגלות, משתלבות) ומכאן התנהגויות ודרכי פעולה. גישה זו עוזרת לפתוח עוד אופציות לחשיבה ולפרשנות של הסיטואציה . הגישה כוללת שני מרכיבים עיקריים- מרכיב התנהגותי (ביהביוריסטי) ומרכיב קוגניטיבי.  הטיפול ההתנהגותי מבוסס על ההנחה
כי התנהגות לא רצויה מקורה בהרגל שנרכש בעבר. באמצעות תהליך מעשי של למידה, ניתן להשפיע בטיפול על שינוי הרגלים לא רצויים ולרכישת הרגלים אחרים במקומם. המטפל מסייע למטופל/ת לזהות דפוסי חשיבה נוקשים ומזיקים ולהחליפם בדפוסי מחשבה גמישים ומועילים יותר. אנחנו כן מבררים את העבר בתחילת התהליך, כדי לדעת מה הסכמות ומהן אמונות הליבה עליהן מושתתת החשיבה והפרשנות של הסיטואציות, אבל אנחנו לא "נעצור" שם. הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי הוא טיפול הממוקד בקושי ספציפי ואינו מדגיש עיסוק באירועי העבר ובעולם הנפשי הלא מודע. בד"כ הוא דורש מהמטופל/ת לעבוד באופן אקטיבי גם מחוץ לשעות הטיפול.

איפה זה פוגש אותי - חיבור שלי עם C.M.B.M?

שימוש בכלים של C.M.B.M בחיי האישיים והמקצועיים. שנים של התנסות כיועצת חינוכית עבדתי בקבוצות קטנות עם תלמידי חט"ב, תיכון, צוותי מורים, מבוגרים בקבוצות אקראיות שגילו עניין. אין ספור טיפול ממוקד במקרים של תלמידים, הורים ואנשי צוות המורים במצב ביטחוני מאיים. בקיבוץ כמתנדבת בצוות צח"י (צוות חירום יישובי) טיפול במשפחות או יחידים שנקלעו למצוקה, מצבי לחץ, התקפי חרדה בזמן ירי טילים. בחמש השנים האחרונות במרכז חוסן, מלווה יחידים, זוגות ומשפחות. דוגמה לשילוב בתוך טיפול של אב ובת, שניהם עבדו על תרגיל משותף… "דיאלוג עם סימפטום", תוך שיתוף הדדי. דמיון מודרך. היה מרתק. כמו כן, חשיבה ועיצוב מקום בטוח עם מטופלי חוסן, נשימות כהרגעה לסיטואציות מלחיצות ועוד.

מודל פוקוס - ‏טפול משפחתי - מודל לפיתוח חוסן משפחתי – מודל FOUCUS התאמה למשפחות בעוטף עזה. פיתוח והנחיה מאת ד"ר מיכל פינקלשטיין

גישת פיתוח החוסן המשפחתי בקרב משפחות נפגעות טראומה ממושכת בעוטף עזה מושתתת על התפיסה האינטגרטיבית כי הגברת החוסן המשפחתי עשויה להפחית את השלכות האירועים הטראומטיים בקונטקסט המערכת המשפחתית. התהליך הטיפולי כולל עבודה סימולטנית על שני ממדים מקבילים. מחד ניסיון ליצור נרטיב משפחתי לאירוע הטראומטי . מאידך – ניסיון להגביר את החוסן המשפחתי . בעת האירוע הטראומטי –אשר כל בני המשפחה חווים בו זמנית, כל אחד חווה את האירוע מהפרספקטיבה האישית שלו. עקב כך, מתרחשים תהליכים פרגמנטליים, מובילים לפערים ביכולת של הבנת בני המשפחה זה את הטראומה של האחר , זה את כאביו של האחר. יצירת הנרטיב המשפחתי מאפשר לשתף בחוויות ובהתנסויות תוך איחוד המערכת המשפחתית למטרת בחינה משותפת-הדדית של התחושות והרגשות של בני המשפחה, כולל גם ראיית הכוחות והחוסן במערכת המשפחתית, כשבני המשפחה רואים כי אפשרות לסמוך אחד על השני, בין בני המשפחה. 

***התנסות מרגשת מאין כמוה וייחודית לעיבוד טראומה, שכל המשפחה חוותה.

מה הגישה הטיפולית שלי

ביסודו של כל טיפול פרטני, ראשית אני לומדת את מי שאיתי בחדר הטיפול. קשובה ברוב קשב למילותיו, מחשבותיו, רצונותיו, ספקותיו, שאלותיו וכל מה שעולה בגלוי ובסמוי. במקביל ותוך כדי, מתבוננת בשפת הגוף, נשימות, עצירות ועוד. שואלת שאלות להרחבה והעמקת ההיכרות ביננו. בהמשך מבקשת להתמקד במשאבי הכוח, התנסויות חיוביות, לבסוף להבין את הקשיים או הגדרת הבעיה. בהמשך ותוך כדי ובהתאם לסיטואציה "מג'נגלת" בין גישות, בין שיטות בהתאם לאווירה, התוכן הנאמר והכי חשוב לי, כפי שאני קולטת, מרגישה ומבינה את האדם שמולי. כל פגישה בדרך כלל מאופיינת באקלקטיות. (שילוב בין שיטות וגישות) למעט EMDR. מבחינתי כל מפגש עם מטופל/ת הינו שזירת כלים, אמצעים, שנרקמים ברגש, אמפתיה והקשבה מעמיקה בהתאם לצרכי המטופל.

פתח צ'אט
צריכ/ה עזרה?
היי👋
אני יכולה לעזור?